23.mai - avapauk peale eriolukorda koolitusteks erinevates mesilates

Märtsikuu tõi täieliku segaduse meie koolitustesse, aga täna võib öelda: tulime sellest välja. Osad koolitused zoomi keskkonnas ja nüüd lõpuks ometi mesilatesse!

Meil on 7 õppegruppi erinevates piirkondades ja erinevate programmide järgi mesindust õppimas. Ja juhtuski nii, et 23.mail 6 õppegruppi oli korraga mesilates. Mõnes mõttes hullumeelne päev. Aga ilm oli ilus ja kõik õnnestus.

Väikene ülevaade siis nendest gruppidest ja kus nad toimetasid.

Õpiring Soodevahe talus, Soodevahe külas Harjumaal - talu peremees ja mesinik Jaanus Tõnissoni lahkel loal toimus 5 päeval õpiring. 
Alustasime sellega tegelikult aasta tagasi ja nüüd oli õpiringi viimane päev. Põhijuhendajaks ikka Marje Riis, kes on meie kursuslaste üheks põhikoolitajaks.

Talu peremees Jaanus Tõnisson ja kursuste korraldaja Marianne Rosenfeld

Õpiring sai toimuma tänu projekti rahastusele PRIA-st, Teadmussiirde ja teavituse taotlusvoorust. Osalemas olid põllumajandusettevõtjad-mesinikud.








Tallinna mesindusgrupid (seal on meil 2 gruppi) käisid Sergei Kozlovi mesilas. Üks grupp päeva esimesel poolel ja teine grupp õhtupoolikul.





Serka juurest käigust tegime ka lühivideo. Seda saab nähe maie kodulehel, vajutades siia. 

Siis oli meil õppering Muhumaal - jällegi PRIA Teadmussiirde rahastus. Juhendajaks loomulikult kõigile tuntud mesinik Aimar Lauge.







Ja Viljandi õpiring koolitas end Mõisakülas Jorma Õiguse juures ja Pärnu õpiring Pärnumaal Tiit Uheki juures. Kuid nendest koolitamistest juba edaspidi,  et fotomontaaž liiga pikaks ei veniks.

Aga mesindust õppida on vist tore, eriti kogenud koolitajate käe all.
 


 

Kommentaarid